Hoe

Hoe nu verder..

Stap 1 Aangeven dat je wilt scheiden

De eerste stap is om bij je partner aan te geven dat je wilt scheiden. Dit is een belangrijke stap en moet zeker niet door een derde persoon gebracht worden. Je partner heeft tijd nodig om de boodschap te verwerken, geef deze tijd ook.

 

Stap 2. Kennismakingsgesprek

Wanneer jullie er allebei in overleg uit willen komen dan neem je contact op met Scheiden met Visie.

Wij gaan de scheiding dan zo goed mogelijk begeleiden. Het eerste gesprek is een oriƫnterend gesprek waarin alles wordt besproken over het verloop van het proces. Ook ontvangt u een offerte met de kosten van het traject.

 

Stap 3. Inventarisatie en opstellen ouderschapsplan.

Na het kennismakingsgesprek wordt er geĆÆnventariseerd waar allemaal aan gedacht moet worden. Denk bijvoorbeeld aan de kinderen, woning, goederen, verzekeringen, inkomens en pensioen. Er wordt onder andere een ouderschapsplan opgesteld.

 

Stap 4. Bespreken van de plannen

Vervolgens wordt er in het derde gesprek alles besproken; het ouderschapsplan, alimentatieberekening, toeslagenberekening en verdeling van de goederen.

y

Allebei hebben jullie de tijd om hier over na te denken welke mogelijk struikelblokken er kunnen zijn. Pas als jullie allebei akkoord zijn dan wordt het document gemaakt.

 

Stap 5: Alle documenten naar de Rechtbank

De gemaakte afspraken over de echtscheiding worden in het vierde gesprek in een overeenkomst vastgelegd, het echtscheidingsconvenant. Ook de afspraken rondom het ouderschapsplan, verdeling van de goederen en alimentatieberekening worden ondertekend. Alle stukken worden persoonlijk bij de advocaat afgegeven, binnen vijf werkdagen horen we of alle stukken akkoord zijn. De goedgekeurde stukken worden doorgestuurd naar de Rechtbank waar binnen zes tot tien weken een uitspraak van de Rechtbank is. De Rechtbank stuurt het vonnis naar de advocaat. De advocaat stuurt kopie vonnis binnen 5 werkdagen naar ons. Daarna volgen eventueel afrondende administratieve werkzaamheden met betrekking tot de verevening van het pensioen.

 

Stap 6: Ondertekenen van documenten

Tot slot zal het vijfde gesprek in het teken staan van het opstellen en ondertekenen van de Verklaring van akte van berusting. Hiermee zijn de zaken afgehandeld en kan jullie nieuwe toekomst beginnen.

Pin It

» » Hoe

« »